Hurgada

Eden od obrazov čudovitega, starodavnega in modernega Egipta in vedno med prvo izbiro za oddih ob rdečem morju v vseh letnih časih je Hurgada.

Nekoč ribiška vasica, sedaj med najbolj obiskanimi letovišči z velikimi hotelskimi kompleksi z vodnimi parki, ki se vijejo ob dolgih in prostranih plažah s svetlim peskom, ki jih staroegipčanski bog sonca – Ra, obsije z zlatim soncem čez celo leto.

V mestu Hurgada najdete moderno marino, a njeno pristnost in tradicionalni način življenja je moč čutiti ob obisku mošeje in egipčanske kavarne ter suka, kjer se lahko z domačini preizkusite v spretnostih barantanja.

Za vse raziskovalce je Hurgada odlično izhodišče za odkrivanje naravnih lepot kot je otok Giftun z zlahka dostopni koralni grebeni in rajsko plažo, puščavskim doživetjem s štirikolesniki, deskanjem in kajtanjem ter igranjem golfa.

Zagotovo pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji zgodovine. Muzej, mogočne piramide in sfinga v Kairu, templji Karnaka, Dolina kraljev z edinstveno grobnico Tutankamona, terasast tempelj kraljice Hačepsut pa v Luksorju.

So čari, ki vas zlahka očarajo in začarajo, počitnice v Egiptu vam bodo risale nasmeh na obrazu vse življenje.