Plačilni pogoji

Ponudbe turističnih aranžmajev so informativne in njihove cene dinamične in so odvisne od razpoložljivosti v trenutku rezervacije. Za dan plačila se šteje dan, ko naročnik oz. potnik izvrši vplačilo na račun BookBLU ali pri pooblaščeni agenciji oz. ko BookBLU prejme plačilo na transakcijski račun BookBLU d.o.o. 
Prijavnina in stroški rezervacije, ki jo naročnik oz. potnik plača ob prijavi, znašajo 30% cene aranžmaja, oz. toliko, kot je navedeno na rezervaciji. Preostali del plača potnik najmanj 21 dni pred začetkom potovanja, oz. kakor je navedeno na pogodbi/rezervaciji. Plačilo rezervacije letalskih vozovnic ali paketne ponudbe, katere del je letalska vozovnica redne ali nizkocenovne letalske linije ob prijavi znaša 50% pogodbene vrednosti in 30 dni po tem a ne kasneje kot 15 dni pred odhodom preostalih 50%. V primeru, da preostalega dela cene aranžmaja naročnik oz. potnik ali njegovo prijavno mesto ne plača v predvidenem roku, se šteje, da je odpovedal aranžma in smiselno se uporabijo določila o potnikovi odpovedi aranžmaja iz teh splošnih pogojev in navodil za turistične aranžmaje. 


Pravočasno in pravilno plačano potovanje, prijavnina in stroški prijave jamčijo potniku, pod pogoji, določenimi v teh splošnih pogojih in navodilih za turistične aranžmaje, oziroma pod pogoji določenimi s posebnimi pogoji poslovanja ali programom, udeležbo oziroma prosto mesto na posameznem turističnem aranžmaju ali potovanju. Potnik je ob odhodu dolžan predložiti dokument o plačanem aranžmaju (pogodbo/napotnico/voucher ali/in potrdilo o vplačilu); v nasprotnem primeru lahko odgovorni na potovanju potnika ne sprejme na potovanje oz. aranžma. 


Naročnik oz. potnik izvrši plačilo v obliki negotovinskega plačila (kreditne kartice, debetne kartice). Vsa plačila bodo izvedena v evrih. Zaračunan znesek na kreditni kartici se pretvori v lokalno valuto po tečaju združenj kreditnih kartic. BookBLU, d.o.o. (prodajno mesto) uporablja WSPay za spletno plačevanje. WSPay je varen sistem spletnega plačevanja, plačila se izvajajo v realnem času s kreditnim in debetnim karticam ter drugimi plačilnimi metodami. WSPay kupcu in trgovcu zagotavlja varen vpis in prenos vnesenih podatkov o kartici, kar potrjuje PCI DSS certifikat, ki ga ima WSPay. WSPay uporablja 256-bitni šifrirni SSL certifikat in kriptografski protokol TLS 1.2 kot najvišjo stopnjo varovanja podatkov pri vpisu in prenosu podatkov. 


WSpay - Web Secure Payment Gateway

V skladu s pogoji poslovanja finančnih institucij, v primeru negotovinskega plačila (kreditne kartice, debetne kartice) turističnega aranžmaja ali druge storitve BookBLU, v primeru vračila plačila BookBLU v nobenem primeru ne more izplačati gotovine. Naročnik oz. potnik lahko zahteva dobropis, katerega izplačilo agencija izvede preko banke na naročnikov oz. potnikov TRR v kolikor je do njega upravičen. Kadar za potnika turistični aranžma rezervira pooblaščena turistična agencija, veljajo vsa določila iz te točke tudi za pooblaščeno turistično agencijo.