Costa Brava

Iščete popolno poletno destinacijo? Ob obronkih Pirenejev se razteza ena najbolj romantičnih, neokrnjenih obal v Evropi, Costa Brava, katere pomen v španščini je “divja obala” in je zelo priljubljena med mladimi, veliko pa ponuja tudi družinam in posameznikom.

Raziščete lahko zelena pobočja v zaledju, divje rožnate stene z mediteranskim rastjem, dišečimi borovci in ob obmorskem pasu več kot 200 plaž, številne med njimi z modro zastavo. V njeni notranjosti ponuja neverjetne možnosti sprehodov, kolesarjenja in neodkrite vasice s tipično špansko arhitekturo, vinske kleti, pristnim gostoljubjem domačinov ter izvrstno hrano v lokalnih gostilnah.

S številnimi muzeji je pestra tudi ponudba s področja kulture, mesto Tossa De Mar s srednjeveškim obzidjem, arheološko najdišče staro več kot 2.500 let, Empúrie. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji Salvadorja Dalija, saj se njegov muzej nahaja v Figueresu.

Španci so temperamenti in znajo uživati življenje in prav poseben utrip pričarajo številni festivali – festa major, kjer boste lahko okušali lokalne specialitete, nazdravili s sangrijo ter zaplesali v vročih ritmih do zgodnjih jutranjih ur.

Z idealno mešanico sprostitve in avanture je Costa Brava pravi izbor za oddih v Španiji.