Mallorca

Predstavljajte si otok s kristalno čistim morjem v odtenkih turkizne in modre barve, skrivne zalive, mehki zlati pesek, bujno zelenje, slikovite vasi in živahno glavno mesto.

Otok in njegova prestolnica Palma sta polna karakterja, medtem ko so njegove plaže znane po vsem svetu, zaradi česar je ta največji balearski otok med najbolj iskanimi poletnimi destinacijami.

Kaj obiskati?
Katedralo La Seu, ki se dviga nad mestnim obzidjem in bleščečim jezerom Parc de Mar. Za raziskovalce vas v glavnem mestu Palma pričakujejo pisane tržnice, veličastne aristokratske palače, muzeji, galerije, ekskluzivne restavracije, butiki, trg Placa de Cort s stoletnim oljčnim drevesom, kar vabi na počitek ob osvežilni pijači in opazovanju živžava. Zasanjano vasico Valldemossa z ozkimi tlakovanimi ulicami, kjer pročelja fasad krasijo dehteče cvetlice in začimbnice.

Kaj doživeti?
Čudovite plaže skrite v številnih zalivih in spektakularne poglede iz pečin na lesketajočo modrino morja. Polotok Cap de Formentor, dih jemajoča pokrajina s prepadnimi stenami iz katerih rastejo borovci, ki se dvigajo do 400 m nad morjem in nudijo zatočišče številnim pticam, prisluhnite jim. Športne aktivnosti na prostem kolesarjenje, pohodništvo, plezanje, jadranje, tenis, golf in vodni športi v vseh letnih časih.