Tenerife

Ko narava spet ozeleni in nasmeh na obrazu prikrade pogled na pisane cvetlice in se v nas prebudi življenjska energija vemo, da je spet prišla pomlad in si želimo, da bi trajala čim dlje. In traja, kar celo leto na največjem od Kanarskih otokov Tenerife, ki je zaradi mile klime zaslovel kot otok večne pomladi.

Na zahodni obali vas bo navdušil kraj Los Gigantes po svojih osupljivih pečinah, ki ponujajo čudovit razgled na morje in obalna mesta.

Na zelen severu se skriva pravi biser Puerto de La Cruz z slikovitim pristaniščem in živahnim mestnim jedrom, kjer se odvijajo raznorazni dogodki in festivali. Na tem delu otoka vam ne bodo peli le rumeni kanarčki, ki so dobili ime po kanarskih otokih. Svoj napev bodo dodali tudi pisani papagaji v znamenitem Loro parku, kjer jim delajo družbo še pingvini, delfini in orka. Za vodne navdušence sledi še obisk največjega vodnega parka v Evropi Siam s številnimi atrakcijami in z najvišjim umetnim valom na svetu, popolna zabava za vso družino.

Sončni jug prekipeva od življenja, aktivnosti, nakupovanja, zabav v plesnih “loco” ritmih. Ob peščenih plažah z obmorskimi promenadami, ki vabijo na dolge sprehode se drug za drugo vrstijo priljubljena počitniška letovišča Playa de Las Americas, Costa Adeje, Los Christianas.

V osrčju otoka pa se odkriva najvišja gora Španije in za mnoge razlog za obisk otoka, 3.718 m visok ognjenik del Teide, ki s svojo podobo spominja na površje lune in zato že leta priljubljeno prizorišče raznih filmskih in oglaševalskih kampanj. Vredno ga je obiskati.