Antalija

Turška glavna počitniška riviera in središče Sredozemske regije obkrožajo čudoviti pogledi in kontrasti med morjem in gorami.

Za mesto Antalija so značilni bulvarji obdani s palmami in zaradi osupljive arhitekture večkrat nagrajeno pristanišče. Mesto boste vzljubiti na mah, potreben je le sprehod do marine skozi slikoviti stari del mesta imenovan Kaleiçi, kjer se za rimskim obzidjem skrivajo zavite uličice in stare lesene hiše še iz otomanske dobe. Tam se nahajata tudi simbola mesta, Yivli Minaret – rebrast minaret in Hadrijanova vrata. Mesto je pomeri človeka, ima polno parkov, kavarn, restavracij, trgovin in bazarjev.

Z dolgo peščeno in prodnato plažo se lahko pohvali Lara, ob kateri se nahajajo številni imenitni hoteli, katerih storitve sodijo v višji cenovni razred. Arhitekti pri njihovem snovanju niso varčevali z domišljijo, nekateri so denimo v obliki letala, palače, ladje.

Belek obdan z gaji pinj in evkaliptusa je še posebej priljubljen pri golfistih, saj se ob prvovrstnih hotelih s pestro ponudbo razvedrila, nahajajo številna profesionalna golf igrišča

Obiščite znameniti rdeči stolp Kızıl Kulegrad simbol Alanije in zaplavajte na edinstveni Kleopatrini plaži. Živahno mestno središče z bazarjem, kar vabi na barantanje s trgovci. Nočno življenje je sproščeno in zgoščeno predvsem v okolici marine, kjer se nahajajo tudi priljubljene diskoteke.

Perge, Aspendos in antični ostanki v mestu privlačijo vse ljubitelje kulture, dolga peščena plaža, ki je kot nalašč za ustvarjanje gradov iz peska, skrbno urejeni vrtovi kvalitetnih hotelov, prostrana promenada ob plaži, ki vodi do templja Apollo, ki v vsej lepoti zablesti ob sončnem zahodu, vse to vam ponujajo Side.

Ne glede, kateri kraj boste izbrali povsod vas bodo pričakali gostoljubni domačini in hoteli z najbolj popolno all inclusive ponudbo, odlično kulinariko in številnimi možnostmi aktivnosti, sprostitve in zabave.