Križarjenja z ladjarjem Costa Cruises

Družba Costa Cruises že več kot 70 let uteleša pridih italijanskega stila in gostoljubnosti na vsakem križarjenju. Dolga tradicija in bogate izkušnje so družbo Costa Cruises postavile v sam vrh vodilnih ladjarjev. Svoje potnike razvajajo s križarjenji na vseh petih kontinentih.


Vsak trenutek vaših počitnic bo edinstven. Od sončnega vzhoda do sončnega zahoda so vam na voljo aktivnosti, primerne življenjskem obdobju in razpoloženju. Razvajajte se v wellnesu, podajte se na popotovanje po izvrstnih okusih in uživajte v izbrani kulinariki priznanih chefov, ogled večernega spektakla, zabavne igre za celo družino ali pa le počitek, ko križarite v italijanskem stilu.


Ste že spakirali kovčke? Križarjenje z ladjami Costa vas pričakuje.


VRSTE KABIN

Notranje kabine
Idealna izbira, če je za vas kabina prostor, kjer se sprostite, spočijete in si naberete novih moči za raziskovanje in zabavo. Prednost je seveda bolj ugodna cena, udobje pa nič manjše. Površina kabin je cca. 15 m2.

Zunanje kabine s pogledom na morje
Udobne kabine, ki so večje od notranjih in bolj primerne za družine, skozi okno pa lahko opazujete plovbo in imate dnevno svetlobo. Okno se ne odpira. Površina je cca. 18 m2.

Kabine z balkonom s pogledom na morje
Potnikom ponujajo vse udobje in razgled v zasebnosti lastne kabine. Balkon je dovolj velik za mizico in stola, od koder lahko spremljate plovbo. Površina je cca. 20 m2.
*Posebnost ladje Costa Diadema – cove balcony Balkoni kategorije classic (tudi Cove Balcony) se nahajajo izključno na 2. palubi in imajo delno zaprt balkon, ki ga lahko ladijsko osebje po potrebi popolnoma zapre.

Zunanje kabine s teraso
Potnikom ponujajo vse udobje in razgled v zasebnosti lastne kabine. Poleg balkona ima kabina zaprto verando, na kateri lahko v zasebnosti uživate tako pozimi kot poleti. Kabine s teraso so na voljo na Costa Smeraldi, Toscani, Firenze in Venezia.

Mini suite in suite s pogledom na morje
Apartmaji vseh vrst, od običajnih (Suites) in panoramskih (Panorama Suites) do velikih apartmajev (Grand Suites), so popolna izbira za goste, ki si želijo privoščiti najbolj ekskluzivne storitve in uživati v razkošnih in prefinjenih prostorih. Pričakujte pozorno skrb za še tako majhne podrobnosti. Prednostno vkrcanje, osebni butler, ki vam je vedno na voljo, obroki v posebni restavraciji. Površina je cca. od 25 – 43 m2.

KATEGORIJE KABIN

MY CRUISE (notranja, okno, balkon): komfortne kabine ponujajo potnikom udobje po ugodnih cenah. Potnik lahko izbira številko kabine (če kabine niso garantirane), termin večerje, ne zbira pa točk Costa Cluba na rezervacijo, ampak samo na porabo na ladji. Na nekaterih ladjah imajo lahko kabine z oknom oviran pogled. Popusti za člane Costa Cluba na izbranih odhodih.

ALL INCLUSIVE (notranja, okno, balkon, terasa): vključen all inclusive paket pijač My Drinks (neomejena konzumacija alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec: brezalkoholne pijače, topli napitki, vino, pivo, žgane pijače, koktejli in mešane pijače v barih in restavracijah + dve 0,5 l plastenki vode v kabini vsakodnevno). Potniki lahko izbirajo termin večerje, restavracijo ter pozicijo in številko kabine, kabine se nahajajo na boljših pozicijah na ladji, člani zbirajo točke Costa Club na rezervacijo in na porabo na ladji, 10% popusta na rezervacijo naslednjega križarjenja v all inclusive kategoriji s Costa Cruises po redni ceni za člane Costa Cluba. Popusti za člane Costa Cluba na izbranih odhodih.

SUITE: vključen all inclusive paket pijač My Drinks Plus: neomejena konzumacija alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec čez cel dan v restavracijah in barih. Vključene so tudi premium znamke pijač, penine na kozarec, voda v kabini in mini bar, 24- urna sobna postrežba in storitev butlerja. Potniki lahko izbirajo termin večerje, restavracijo ter pozicijo in številko kabine, kabine se nahajajo na boljših pozicijah na ladji, člani zbirajo točke Costa Club na rezervacijo in na porabo na ladji, 10% popusta na rezervacijo naslednjega križarjenja v all inclusive kategoriji s Costa Cruises po redni ceni za člane Costa Cluba. Popusti za člane Costa Cluba na izbranih odhodih.
Za bolj sproščeno izkušnjo križarjenja ponuja ladjar svojim potnikom all inclusive paket pijač My Drinks, z neomejeno konzumacijo v barih in restavracijah. V primeru da ste rezervirali kategorijo MY CRUISE lahko naknadno doplačate paket My Drinks na ladji ali pred odhodom preko portala MyCosta, vendar je cena v tem primeru višja, zato priporočamo da rezervirate kategorijo ALL INCLUSIVE in si tako zagotovite brezskrbne in nepozabne počitnice, saj je paket pijač MyDrinks že vključen. Paket pijač My Drinks morajo rezervirati vsi potniki, ki potujejo skupaj v kabini in/ali želijo sedeti skupaj pri večerji.
Za otroke se v kombinaciji s paketom MyDrinks rezervira brezalkoholni paket za otroke, ki vključuje brezalkoholne pijače na kozarec.

MY DRINKS (vključeno v kategoriji All inclusive)
Paket vključuje neomejeno konzumacijo pijač v barih in restavracijah. Vključene so tako brezalkoholne kot alkoholne pijače na kozarec: različne tople napitke, kavo, čaj, sokove, vodo, vino, pivo, različne žgane in mešane pijače ter coctaile. Vključene so tudi premium znamke pijač in penine na kozarec. Dodatno vsakodnevno dobite v kabini 2x 0,5l plastenko vode.

MY DRINKS PLUS (vključeno v Suitah)
Neomejena konzumacija alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec čez cel dan v restavracijah in barih. Vključene so tudi premium znamke pijač, penine na kozarec, voda v kabini in mini bar.
Ko je rezervacija potrjena lahko vsak potnik spremlja svojo rezervacijo preko portala My Costa, kjer si lahko rezervira tudi dodatne storitve. Svoje križarjenje lahko enostavno prilagodite svojim željam z dodatnimi aktivnostmi na krovu: kakovostni izleti, izbrane pijače, internet paketi, najboljše restavracije, presenečenja in darila. Rezervirajte vnaprej za sproščujoče počitnice in uživajte v popustih in ekskluzivnih ponudbah. Svetujemo, da si pred odhodom ogledate vašo rezervacijo in za brezskrbne počitnice rezervirate dodatne storitve. Od 10 dni pred odhodom pa tukaj opravite tudi obvezno spletno prijavo (Web check-in) in natisnete potovalne dokumente (Embarkation documents). Svetujemo da si na pametni telefon naložite tudi aplikacijo Costa Cruises, kjer so vam na voljo različne uporabne informacije že pred odhodom, potrebovali pa jo boste tudi za komunikacijo in orientacijo na ladji.

NAPITNINE

V času križarjenja so potniki deležni storitev vsega osebja na ladji, ki se vsakodnevno trudi za zadovoljstvo svojih gostov. Velik del posadke trdo dela v zakulisju, da bi lahko gostje uživali v vsakem trenutku na krovu. Znesek napitnin se enakomerno porazdeli med vse zaposlene na ladji. Znesek napitnin je del križarjenja in se plača na ladji ob koncu križarjenja ali v agenciji ob rezervaciji. V kolikor ga ne poravnate pred odhodom vam ga bo ladjar avtomatsko dodal na vaš ladijski račun. Zaračunava se za vse osebe od 4. leta starosti dalje.

Križarjenja od 1.5.2022 dalje: Znesek napitnin na odraslo osebo znaša 11 € na osebo na noč in polovični znesek za otroke 4 – 14 let starosti.

Na vse pijače ki jih naročate v barih in restavracijah (in niso del paketa pijač) plačate 15% postrežnino (service charge). Doplačilo je navedeno tudi v cenikih in na računu.

DOPLAČILA PO ŽELJI:

• prevoz do pristanišča (Goopti)
• parkiranje v pristanišču: Genova od 13 €/ dan, Savona 13€/dan, Benetke in Trst od 105 € / teden (za ostala pristanišča se obrnite na svojega svetovalca)
• Fakultativni izleti (izlete si ogledate in rezervirate preko portala MyCosta, na izbranih odhodih so na voljo tudi paketi po znižani ceni – plačilo je na ladji)
• internet paketi (pakete si ogledate in rezervirate preko portala MyCosta – plačilo na ladji)
• paketi pijač (ob rezervaciji – kategorija ALL INCLUSIVE ali preko My Costa)
COVID pogoji se razlikujejo od države do države, zato vas prosimo, da se pred rezervacijo in pred odhodom na križarjenje na prodajnem mestu pozanimate o aktualnih pogojih.

VZHODNO IN ZAHODNO SREDOZEMLJE IN SEVERNA EVROPA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

DUBAJ IN ZAE
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

EGIPT, DRŽAVE OB RDEČEM MORJU IN SAVDSKA ARABIJA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

KARIBI IN ANTILI
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

JUŽNA AMERIKA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. Potrebno je potrdilo o cepljenju (2 odmerka cepiva Pfizer, Moderna, Astra Zeneca ali 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson) ter negativni PCR test, ki ni starejši od 24 ur.

SEVERNA AFRIKA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna, razen za križarjenje in izstop v državi Mozambik. Za Mozambik morajo cepljeni potniki pokazati potrdilo o cepljenju, vsi necepljeni potniki pa morajo pokazati HAG ali PCR test, ki ni starejši od 48 ur.

KRIŽARJENJE OKOLI SVETA IN TRANSATLANTIK
Vkrcanje bo dovoljeno potnikom, ki so polno cepljeni (2 odmerka cepiva Pfizer, Moderna, Astra Zeneca ali 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson).

Do 14 dni pred odhodom morajo vsi potniki v aplikaciji MyCosta izpolniti obrazec, kjer potrdijo da izpolnjujejo vse pogoje za vkrcanje.