Turčija

Kraljica vzhoda. Starodavne civilizacije Rimljani, Grki, Bizantinci in Otomani, ki so živele na turških tleh so pustile današnji pisan mozaik bogate arheološke in kulturne dediščine.

Prostrana dežela je polna nasprotij, Orienta in zahodnega sveta, metropol in ruralnih vasi, plešočih dervišev in melanholičnih pesmi, mogočnih gorskih verig in rodovitnih dolin s plantažami sadja in zelenjave. Najbolj privlačna območja so Marmarsko morje z Istanbulom, Egejska obala z zaledjem, sredozemska obala v Antalijskem zalivu in svetovna dediščina Unesca Kapadokija, ki s podobo okamnelih dimnikov in hiš vklesanih v skale spominja na mesečevo pokrajino.

Na stičišču Evrope in Azije, pod mogočnim gorovjem Taurus, leži turški počitniški paradiž, s priljubljenimi obmorskimi letovišči z modernimi turističnimi objekti. Tam poletje traja od zgodnje pomladi do pozne jeseni, plaže so prodnate in morje turkizno, notranjost pa skriva kulturne in naravne lepote.

Ko se odpravite v Turčijo vas bo ob odlični svetovno znani kulinariki, bazarju z nakitom, usnjem, svilo, preprogami in začimbami predvsem očarala srčnost, gostoljubje in veselje do življenja nasmejanih domačinov.

Rezerviraj modro

  Oddih v Turčiji  Namigi za odkrivanje   ☐ Ujemi čarobni trenutek ob sončnem zahodu nad templjem Apollo v Sidah.

   ☐ Pusti se zapeljati bohemskemu utripu mondenega Bodruma.

   ☐ Naj te prevzame antični svet Efeza.

   ☐ >Insta< trenutek v modri laguni Ölüdeniz v Marmarisu.

   ☐ Spočij si telo in duha v hammamu.

   ☐ Preizkusi svoje spretnosti barantanja na bazarju.

   ☐ Brezskrbne počitnice z najbolj popolno all inclusive ponudbo.