Križarjenja z ladjami MSC Cruises

MSC Križarjenja so ena izmed največjih ladijskih družb na svetu ter vodilna v Evropi, Južni Ameriki ter Južni Afriki. So del skupine MSC, mednarodne ladijske družbe z bogatimi izkušnjami v tovornem prometu.


Gostoljubnost, bogastvo morja in njegova avtentičnost so globoko vsidrani v srce in dušo podjetja. Stremijo k temu, da vsako križarjenje za gosta postane nepozabno doživetje. Ponujajo bogato izkušnjo, kjer lahko uživate v gastronomski ponudbi, zabavi svetovnega razreda, odličnih družinskih programih, športnih aktivnostih ter najnovejši uporabniku prijazni tehnologiji.


Prepustite se udobju MSC ladji in se podajte na nepozabno dogodivščino.

Notranje kabine
Idealna izbira, če je za vas kabina prostor, kjer se sprostite, spočijete in si naberete novih moči za raziskovanje in zabavo. Prednost je seveda bolj ugodna cena, udobje pa nič manjše. Površina kabin je cca. 10 – 15 m2.

Zunanje kabine s pogledom na morje
Udobne kabine, ki so večje od notranjih in bolj primerne za družine, skozi okno pa lahko opazujete plovbo in imate dnevno svetlobo. Okno se ne odpira. Površina je cca. 15 – 17 m2.

Kabine z balkonom s pogledom na morje
Potnikom ponujajo vse udobje in razgled v zasebnosti lastne kabine. Balkon je dovolj velik za mizico in stola, od koder lahko spremljate plovbo. Površina je cca. 13 – 26 m2.

Mini suite in suite s pogledom na morje
Apartmaji vseh vrst, od običajnih (Suites) in panoramskih (Panorama Suites) do velikih apartmajev (Grand Suites), so popolna izbira za goste, ki si želijo privoščiti najbolj ekskluzivne storitve in uživati v razkošnih in prefinjenih prostorih. Pričakujte pozorno skrb za še tako majhne podrobnosti. Prednostno vkrcanje, osebni butler, ki vam je vedno na voljo, obroki v posebni restavraciji. Površina še razlikuje glede na tip suite in je lahko od 27 – 40 m2.
BELLA doživetje (notranja, z oknom, z balkonom): komfortne kabine ponujajo potnikom udobje po najugodnejših cenah. Ta kategorija potniku omogoča da poda željo glede turnusa večerje, ladjar pa ga določi glede na razpoložljivost na licu mesta.

FANTASTICA doživetje (notranja, z oknom, z balkonom): vključuje vse benefite kategorije Bella +: možnost izbire pozicije in številke kabine, prednost pri izbiri turnusa večerje, brezplačna dostava zajtrka v kabino, 1x menjava križarjenja brezplačno, 20% popusta na prepaid »Speciality restaurant« pakete.

AUREA doživetje (z balkonom, suite): kabine se nahajajo na najboljših lokacijah na ladji, na najvišjih palubah ali v bližini Spa-ja, paket dobrodošlice (Aneri Prosecco & Venchi čokoladice), gostje nimajo določenih ur za večerjo »My Choice«v posebni restavraciji, 24 ur na dan room service (dostava brezplačna, hrana se plača), kopalni plašč in copati v kabini, vstop v ladijski Spa in na ekskluzivno »sončno palubo«, prednostno vkrcanje, 40% popusta na vse Spa storitve na ladji.

YACHT CLUB SUITE: Luksuzne suite na najvišjem nivoju, izbor vzglavnikov, rjuhe iz egipčanskega bombaža, marmorne kopalnice, bogat mini bar, igralne konzole in plazma TV. Ločeni prostori, ki so dostopni samo gostom MSC Yacht Club. Celodnevna storitev butlerja in concierga, gourmet restavracija z a la carte ponudbo za zajtrk, kosilom in večerjo, all inclusive paket pijač Premium Extra Drink (vključuje vse pijače do 13 € + mini bar), room service 24 ur na dan, dostop do MSC Aurea Spa centra, dostop do ekskluzivnih prostorov namenjenih samo gostom nastanjenih v suitah MSC YC (Top sail lounge salon z živo glasbo vsak večer, bife z izborom lahkih prigrizkov 20 ur na dan, paluba za sončenje, bar in bazen), ločena concierge recepcija 24 ur na dan, posebna ločena YC restavracija, prednostno vkrcanje in izkrcanje tudi na izletih, vključen internet paket Browse z neomejeno porabo podatkov za 2 napravi, storitev pakiranja in razpakiranja prtljage, možnost personaliziranih izletov.
EASY PAKET
Paket vključuje: točeno pivo, izbrana hišna vina na kozarec, izbrani klasični koktajli, hišne znamke žganih pijač, izbrani brezalkoholni koktajli, sokovi in brezalkoholne pijače, ustekleničena voda, topli napitki (espresso, kapučino, kava z mlekom, čaj, vroča čokolada).
Easy paket vključuje vse omenjeno v ladijskih barih, samopostrežni in glavni restavraciji ter pijačo na privatnem otoku Ocean Cay in drugih ekskluzivnih destinacijah. Pijače v specialnih restavracijah in barih niso vključene (Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes&Gelato).
Potniki, ki rezervirajo kabine z Aurea doživetjem imajo vključen EASY paket pijač.
Sredozemlje in Severna Evropa: 32€ na osebo/noč
Karibi, Severna Amerika in Japonska: 38$ na osebo/noč

EASY PLUS PAKET Neomejena konzumacija vseh pijač do 8 EUR/9 USD!*
Paket vključuje: koktajle (frozen in classic), izbrana hišna vina na kozarec in 10% popusta na buteljke, izbrana točena in ustekleničena piva, izbrani klasični koktajli, brezalkoholni koktajli, sokovi in gazirane pijače, žgane pijače, mineralna voda, kavni napitki (kava z mlekom, espresso, kapučino,…), čaj in vroča čokolada.
Easy+ paket vključuje vse omenjeno v ladijskih barih, samopostrežni, glavni ter v specializiranih restavracijah ter pijačo na privatnem otoku Ocean Cay in drugih ekskluzivnih destinacijah. Pijače v specialnih barih niso vključene (Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes&Gelato)
Sredozemlje, Emirati in Antili: 44€ na osebo/noč
Karibi, Severna Amerika, Južna Amerika in Japonska: 49$ na osebo/noč
*8 EUR za križarjenja po Sredozemlju, Severni Evropi, Emiratih in Antilih; 9 USD za križarjenja po Karibih, Severni Ameriki, Južni Ameriki in Japonski

PREMIUM EXTRA PAKET Neomejena konzumacija vseh pijač do 13 EUR/15 USD*
Paket vključuje: veliko izbiro koktajlov (frozen in classic), premium žgane pijače, likerje, razširjena izbira vin in šampanjcev na kozarec in 25% popusta na buteljke in šampanjce, vsa točena in ustekleničena piva, brezalkoholni koktajli, sadni sokovi in gazirane pijače, mineralna voda, energetski napitki, kavni napitki (kava z mlekom, espresso, kapučino,…), čaj in vroča čokolada.
Premium extra paket vključuje vse omenjeno v ladijskih barih, samopostrežni, glavni ter v specializiranih restavracijah ter pijačo na privatnem otoku Ocean Cay in drugih ekskluzivnih destinacijah. Pijače v specialnih barih niso vključene (Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes&Gelato)
Sredozemlje, Emirati in Antili: 62€ na osebo/noč
Karibi, Severna Amerika, Južna Amerika in Japonska: 69$ na osebo/noč
*13 EUR za križarjenja po Sredozemlju, Severni Evropi, Emiratih in Antilih; 15 USD za križarjenja po Karibih, Severni Ameriki, Južni Ameriki in Japonski

ALCOHOL-FREE PAKET ZA ODRASLE Neomejena brezalkoholna pijača za odrasle: brezalkoholni koktajli, gazirane pijače, energetski napitki, mineralna voda, voda z okusom, sadni sokovi, kavni napitki, vroča čokolada, čaj, točen sladoled.
Paket vključuje vse omenjeno v ladijskih barih, samopostrežni in glavni restavraciji ter pijačo na privatnem otoku Ocean Cay in drugih ekskluzivnih destinacijah. Pijače v specializiranih restavracijah in barih niso vključene (Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes&Gelato)
Sredozemlje, Emirati in Antili: 23€ na osebo/noč
Karibi, Severna Amerika, Južna Amerika in Japonska: 25$ na osebo/noč

MINORS PAKET ZA OTROKE 3 – 17 LET (3 – 20 NA ODHODIH IZ S. AMERIKE IN NA KARIBIH) Neomejena brezalkoholna pijača za otroke: brezalkoholni koktajli, gazirane pijače, energetski napitki, mineralna voda, voda z okusom, sadni sokovi, izbrani kavni napitki, vroča čokolada, čaj, točen sladoled.
Paket vključuje vse omenjeno v ladijskih barih, samopostrežni in glavni restavraciji ter pijačo na privatnem otoku Ocean Cay in drugih ekskluzivnih destinacijah. Pijače v specializiranih restavracijah in barih niso vključene (Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes&Gelato)
Sredozemlje, Emirati in Antili: 15€ na osebo/noč
Karibi, Severna Amerika, Južna Amerika in Japonska: 17$ na osebo/noč

DINE & DRINK PAKET Paket je na voljo samo v okviru izbranih promo ponudb!
Paket vključuje vina na kozarec (belo, rdeče, rosé in penina), točeno pivo, mineralno vodo, gazirane pijače iz avtomata in sokove na kozarec. Pijače so na voljo samo v glavni in samopostrežni restavraciji, v času kosila (11:30-16h) in večerje (17:30-22:30). Rezervacija paketa je možna samo v agenciji ob rezervaciji, v sklopu promocije Summer Wave.
Cena na osebo: 90 € / tedensko križarjenje: 49 € za otroke od 2. – 18. leta na dodatnem ležišču Upgrade / doplačilo za all inclusive pakete:
Easy paket: 13 € na osebo/ noč
Premium extra paket: 37 € na osebo /noč
Doplačilo za otroke – minors paket: 5 € na osebo / noč

Izbrani paket je možno nadgraditi z doplačilom:
Easy paket v Easy plus paket – doplačilo 12 € po osebi na noč
Easy paket v Premium Extra paket – doplačilo 30 € po osebi na noč
Easy plus paket v Premium Extra paket – doplačilo 18€ po osebi na noč
Alcohol-free v Easy Plus – doplačilo 21 € po osebi na noč
Alcohol-free v Premium Extra paket – doplačilo 39 € po osebi na noč

Splošni pogoji ki veljajo za pakete pijač: Paketi pijač niso prenosljivi in se ne smejo deliti z drugimi gosti, ob vsakem naročilu lahko naročite samo 1 pijačo. Kršitev teh pogojev lahko privede do preklica paketa gosta, ne da bi bil upravičen do kakršnega koli povračila. Paketi se prodajajo za celotno križarjenje in ne na dan. Cene veljajo za vsak dan križarjenja, razen za zadnji dan izkrcanja. Ko so paketi aktivirani na ladji, jih ni več mogoče odpovedati ali povrniti. Pakete morajo rezervirati vsi gostje, ki potujejo skupaj v kabini, potujejo skupaj in želijo večerjati za isto mizo. Sem spadajo tudi mladoletniki, za katere je potrebno rezervirati brezalkoholni paket za otroke. Paketi niso obvezni za dojenčke, mlajše od treh let. Sledeči artikli so izključeni iz ponudbe: tobak, spominski kozarci, sladoled iz menija, prodajni predmeti, mini bar in sledeči lokali: Venchi 1878, kavarna Lavazza, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato. Mladoletnim osebam alkohola ne točijo – glejte pogoje glede pravil o alkoholu za goste. Glede na razpoložljivost in itinerar obstaja možnost zamenjave določenih artiklov. Cene veljajo za pakete rezervirane v agenciji, na ladji so cene do 15% višje.
MSC VOYAGERS KLUB POPUST: Člani MSC Voyagers kluba imajo do 10% popusta na osnovno ceno. V kolikor ste člani ali ste kdaj prej že potovali z MSC Cruises nam sporočite ime in datum rojstva člana, da preverimo višino popusta.

YOUNG & YOUNG: Če sta oba potnika v kabini stara med 18 in 29 let jima pripada popust, ki se obračuna na redno ceno: 10% popusta na notranje in kabine z oknom, 15% popusta na zunanje kabine z balkonom, suite in MSC Yacht Club suite.

SENIOR KLUB: Če sta oba potnika v kabini starejša od 65 let jima pripada popust, ki se obračuna na redno ceno: 5% popusta na notranje in kabine z oknom, 10% popusta na zunanje kabine z balkonom, suite in MSC Yacht Club suite. Vse, ki rezervirajo kabino z oknom ali balkonom bo v kabini pričakal tudi paket dobrodošlice, ki vključuje:

• steklenico Moët & Chandon šampanjca
• s čokolado prelite jagode
• dva kozarca za šampanjec kot suvenir
• kapitanovo pismo dobrodošlice s pozivom na ekskluzivni koktejl

Ponudba je odvisna od razpoložljivosti in je predmet potrditve ob rezervaciji.

ENOPOSTELJNA KABINA

Če potujete sami lahko uživate v zasebnosti svoje kabine. Doplačilo min. 80% bo obračunano na ceno vašega križarjenja, odvisno od razpoložljivosti.

ALL IN ONE

1 ODRASLA OSEBA + DO 3 OTROCI MLAJŠI OD 18 LET

Otrok do 18 let na osnovnem ležišču plača 60% cene, ostali otroci pa plačajo znatno nižjo ceno ali samo pristaniške takse.

Promocijske cene so odvisne od dostopnosti in so predmet potrditve ob rezervaciji (ne velja za družinske kabine).

MLADOPOROČENCI

Mladoporočenci imajo popust na redno ceno: 5% na notranje in kabine z oknom in 10% na kabine z balkonom, suite in MSC Yacht Club suite ter poseben tretma na ladji. Ob rezervaciji morate predložiti poročni list. Popust lahko uveljavljajo mladoporočenci v roku 6 mesecev po poroki. Ponudba se kombinira z ostalimi posebnimi ponudbami in popusti ter je predmet potrditve ob rezervaciji.

OBLETNICA POROKE

Za obletnico, ki si jo boste dolgo zapomnili vam MSC podari paket presenečenja. Izberete lahko izmed treh paketov:

• Delight & Taste paket: 1 buteljka Asti Spumante + torta postreženo v restavraciji, Deluxe kotinentalni zajtrk za dva postrežen v kabino. Montblanc darilo v vrednosti do 70€ zanj, Swarovski darilo v vrednosti do 70 € zanjo.
• Explore & Taste paket: 1 izlet za 2 osebi, 1 buteljka Moscato v posebnem pakiranju, 2 MSC suvenirna kozarca, krožnik »Petit four« malega peciva
• Explore & Delight paket: 1 izlet za 2 osebi, Swarovski darilo v vrednosti do 70 €.

Paketi so odvisni od razpoložljivosti in se lahko rezervirajo znotraj 6 mesecev od datuma vaše obletnice. Velja za vse destinacije z izjemo Južne Amerike.

MSC POPUST ZA ZDRAVSTVENE DELAVCE
10% popusta na kabine z balkonom in suite, 5% popusta na notranje in kabine z oknom. Obračuna se na osnovno ceno kabine, na izbranih odhodih. Potniki ki želijo koristiti popust morajo imeti potrdilo in izpolnjevati pogoje ladjarja. Popust se ne kombinira z ostalimi popusti.
BROWSE CRUISE PAKET (1 do 4 naprave)

Trajanje: celotno križarjenje
Omejitev podatkov: neomejeno

Glavne značilnosti:
 • dostop do interneta za 1, 2, 3 ali 4 naprave
 • brskanje po spletu
 • pošiljanje in prejemanje e-pošte in slik
 • klepet v messenger aplikacijah (npr. WhatsApp)
Cena od 56 € za tedensko križarjenje (1 naprava). Za podrobno ceno se obrnite na vašega svetovalca
Vaš prihranek: do 20% v primerjavi s cenami na ladji
Paket je idealen za goste, ki želijo preveriti svojo e-pošto, klepetati in brskati po spletu, ne da bi morali dostopati do spletnih mest z video posnetki.

BROWSE & STREAM PAKET (1 do 4 naprave)

Trajanje: celotno križarjenje
Omejitev podatkov: neomejeno

Glavne značilnosti:
 • dostop do interneta za 1, 2, 3 ali 4 naprave
 • brskanje po spletu
 • pošiljanje in prejemanje e-pošte in slik
 • klepet v messenger aplikacijah (npr. WhatsApp)
 • video klepet
 • »streamajte« glasbo in video posnetke
 • objavljajte in »streamajte« v živo na družabnih omrežjih
Cena od 84 € za tedensko križarjenje (1 naprava). Za podrobno ceno se obrnite na vašega svetovalca
Vaš prihranek: do 20% v primerjavi s cenami na ladji.
Paket je idealen za goste, ki želijo naložiti videoposnetke na družabna omrežja, uživati v video klicih ali dostopati do spletnih mest za pretakanje videov in glasbe.
NAPITNINE

V času križarjenja so potniki deležni storitev vsega osebja na ladji, ki se vsakodnevno trudi za zadovoljstvo svojih gostov. Velik del posadke trdo dela v zakulisju, da bi lahko gostje uživali v vsakem trenutku na krovu. Znesek napitnin se enakomerno porazdeli med vse zaposlene na ladji. Priporočeni znesek napitnin je del križarjenja in se plača na ladji, ladjar priporočeni znesek doda na vaš ladijski račun. Zaračunava se za vse osebe od 2. leta starosti dalje 12 € na noč križarjenja, otroci od 2. do 11,99. leta plačajo polovični znesek napitnin.
Za križarjenja od sezone zima 2021/22 dalje (rezervirana od 1.4.2021 dalje) so napitnine obvezni sestavni del cene križarjenja. Strošek na osebo lahko poravnate na ladji ob koncu križarjenja ali v agenciji ob rezervaciji. Zmanjšanje ali neplačilo napitnin na ladji nebo več mogoče.

Znesek napitnin na odraslo osebo se zaračuna po spodnjih zneskih:
-12 EUR na noč za križarjenja po Sredozemlju, Severni Evropi, po Antilih in na Kubi; za daljša in posebna križarjenja (Grand Voyages) v/iz ZAE, Antilov in Kube, proti Južni Afriki, Južni Ameriki in Karibom (zahod) ter za križarjenja okoli sveta.
-14,5 USD na noč za križarjenja v Južni Ameriki in po Karibih, daljša križarjenja (Grand Voyages) iz Južne Amerike in Karibov (vzhod) ter iz smeri Južne Afrike (sever).
-Za otroke od 2. do 12. leta se plača polovični znesek napitnin.

DOPLAČILA PO ŽELJI:
 • prevoz do pristanišča (Goopti)
 • parkiranje v pristanišču: Genova od 90 € / teden, Benetke in Trst od 105 € / teden, Monfalcone 95 €/ teden (za ostala pristanišča se obrnite na svojega svetovalca)
 • Fakultativni izleti (v kolikor izlete rezervirate vnaprej v agenciji je cena do 20% nižja kot na ladji); v sezoni poletje 2022 so na voljo tudi paketi 3 izletov po znižani ceni, ki jih lahko rezervirate pred odhodom v agenciji
 • internet paketi
 • paketi pijač
POROKA NA LADJI

Bi se radi poročili, zaročili ali le obnovili poročne zaobljube? Vse to vam omogoča MSC Cruises na svojih ladjah. Povabite svoje goste, ladjar vam ponuja tri različne pakete, katere rezervirate hkrati s križarjenjem.
– Classic Symbolic Ceremony – WECL01: 889 €
– Romantic Symbolic Ceremony – WERM01: 1.389 €
– Deluxe Symbolic Ceremony – WEDLX01: 2.189 €
Poroka na ladji je simbolične narave.
COVID pogoji se razlikujejo od države do države, zato vas prosimo, da se pred rezervacijo in pred odhodom na križarjenje na prodajnem mestu pozanimate o aktualnih pogojih.

VZHODNO IN ZAHODNO SREDOZEMLJE IN SEVERNA EVROPA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

DUBAJ IN ZAE
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

EGIPT, DRŽAVE OB RDEČEM MORJU IN SAVDSKA ARABIJA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

KARIBI IN ANTILI
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna.

JUŽNA AMERIKA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. Potrebno je potrdilo o cepljenju (2 odmerka cepiva Pfizer, Moderna, Astra Zeneca ali 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson) ter negativni PCR test, ki ni starejši od 24 ur.

SEVERNA AFRIKA
Vkrcajo se lahko vsi potniki. COVID test in potrdilo o cepljenju nista potrebna, razen za križarjenje in izstop v državi Mozambik. Za Mozambik morajo cepljeni potniki pokazati potrdilo o cepljenju, vsi necepljeni potniki pa morajo pokazati HAG ali PCR test, ki ni starejši od 48 ur.

KRIŽARJENJE OKOLI SVETA IN TRANSATLANTIK
Vkrcanje bo dovoljeno potnikom, ki so polno cepljeni (2 odmerka cepiva Pfizer, Moderna, Astra Zeneca ali 1 odmerek cepiva Johnson & Johnson).

COVID ZAVAROVANJE: ladjar MSC močno priporoča da so vsi potniki na križarjenjih v letu 2022 (do 1.6.2023) zavarovani za primer Covida. Zavarovanje mora vključevati kritje za primer Covida: riziko odpovedi, stroške repatriacije, stroški nastanitve in prehrane med podaljšanim bivanjem na kopnem zaradi karantene, medicinsko pomoč in stroške ter hospitalizacijo. Ladjar ponuja zavarovanje MSC Covid protection plan CPP, ki krije vse navedeno. Potniki zavarovanje sklenejo ob rezervaciji oz. največ 65 dni pred odhodom. Potniki lahko sklenejo zavarovanje z drugo izbrano zavarovalnico, ki pa mora kriti vse navedeno zgoraj. Cena po osebi: za križarjenja po Sredozemlju 25 € po osebi, za križarjenja po Karibih, Južna Amerika, pozicioniranje in Dubaj 29 € po osebi, otroci 0-1,99 leta brezplačno.
Potniki lahko do 16 dni (22 dni za Fly&Cruise) pred odhodom križarjenje prestavijo na kateri koli kasnejši termin ali spremenijo imena potnikov, brez dodatnih stroškov. Velja za rezervacije do 31.8.2022, izberejo lahko odhode do 31.3.2023.
READY TO CRUISE
 • promocijske cene na izbranih odhodih v avgustu in septembru po Sredozemlju in Severni Evropi
 • velja za rezervacije do konca septembra
WINTER WONDERS
 • promocijske cene na izbranih zimskih odhodih križarjenj po Srdozemlju, Emiratih in Karibih
 • velja za rezervacije do konca septembra
 • možnost rezervacije s paketom pijač po znižani ceni
GO SOLO
 • Enoposteljne kabine z doplačilom samo 20%
 • velja na odhodih do konca maja 2023